Nytårsangst

Vær i god tid, når du skal forberede dit kæledyr til nytåret

Katte:

Katte håndterer generelt bedre stress og angst for lyde. Det er væsentligt, at de har mulighed for at gemme sig. Hvis din kat er nervøs eller ængstelig, kan du give den naturmedicin som Kalm og Feliway. På selve nytårsaften er det vigtigt, at katten holdes indendørs og at den skånes mest mulig for lyde og lysglimt ved at indrette et "gemmested" under en seng eller i et skab. 

Hunde:

Behandlingsmuligheder for nytårsangst: Husk venligst tidsbestilling

Det absolut væsentligste er de forebyggende og de adfærdsmæssige foranstaltninger. Dette vil sige, at du skal undgå at forstærke din hunds adfærd ved at ynke og pylre den og i stedet arbejde på at aflede opmærksomheden tidligt i forløbet. Ligeledes er det væsentligt at du træner din hvalp allerede fra starten til ikke at reagere uhensigtsmæssigt overfor høje lyde. Du kan altid spørge os til råds og du kan læse her og få mange gode råd her: klik her og få gode råd omkring høje lyde

Ud over dette er der 3 muligheder, når du skal behandle din hund i forbindelse med lydangst.

Kalm er et naturpræparat, der er sikkert og effektivt til behandling af angst. Det består nogle mælkepeptier, aminosyrer og b-vitaminer som virker på de samme receptorer i hjernen som det angstdæmpende middel stesolid gør. Kalm kan købes uden recept og det kan bruges over en længere periode. Vi anbefaler at du behandler din hund med kalm fra først til midt i december til efter nytår.

Sileo er et nyt lægemiddel, der er godkendt til at behandle mild til moderat angst hos hunde.Det behandler angsten uden at hunden bliver sløv eller slinger. Midlet er receptpligtigt og kræver som andre receptpligtige midler en forudgående undersøgelse af din hund. Hvis vi har set din hund inden for den sidste måned og der i øvrigt ikke er nogle bemærkninger i journalen, kan du godt købe midlet hos os uden konsultation. Med dette produkt er der chance for at din hund på sigt kan blive kureret for sin angst.

Der findes andre former for angstdæmpende medicin, som ikke er godkendt til hunde, men det kan undtagelsesvis anvendes, hvis andet ikke fungerer. Disse er receptpligtige og kræver konsultation hos dyrlægen, med mindre vi har set din hund inden for 1 måned.

NB ! Brachyocephale hunde og ældre/gamle hunde skal ALTID gennemgå en klinisk undersøgelse før udstedelse af receptpligtig medicin.

Det er nødvendigt, at du ser denne video, inden du kommer til nytårskonsultation. Du kan bestille tid på 48476501 eller du kan booke online via vores hjemmeside

 

 instruktionsvideo for sileo

 

 

Vi er faglige nørder Som professionelle behandlere er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler os selv og vor viden

Dette gør vi for, at vi konstant kan tilbyde den bedste behandling af sygdom og den optimale forebyggelse af sygdomme og komplikationer. 

Vores autoriserede veterinær sygeplejerske, Lisa er lige blevet færdig med sin overbygning som anæstesi sygeplejerskee. 

Alle vore bedøvelses forløb bliver tilpasset den enkelte patient, hvorunder der tages hensyn til race, alder, tilstedeværelsen af kroniske sygdomme, bedøvelsens varighed og indgrebets omfang. Vi fører detaljerede bedøvelses-journaler, så vi altid kan slå op og se, hvad vi brugte sidst og hvorledes forløbet var.

Med Lisas nye viden bliver vi endnu skarpere og opdaterede på nye midler og metoder.