Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereKastrering af hund

Kastrering af hund
Kastrering af hund

Hos Dyrlægehuset Arken i Helsingør har vi stor erfaring med kastrering af hund. Her lægger vi vægt på, at give din hund en rolig og god oplevelse i forbindelse med operationen, ligesom det også er vigtigt for os, at sikre en god og tryg oplevelse for dig. Derfor har vi fokus på kvalitet, omsorg og åbenhed, da vi mener, at dette sikrer en tryg proces for både dig og din hund.

Der kan være mange grunde til, hvorfor du ønsker kastrering af hund. Uanset årsagen til kastrering af hund står vore dygtige og professionelle dyrlæger klar til at tage sig kærligt og professionelt af din hund i forbindelse med behandling.

Fordele ved kastrering af hund

En af de største fordele ved kastration af hund er, at du undgår uønskede hvalpe. Derudover kan kastrering af hund også være løsningen på sygdomme såsom forstørret prostata, kryptorchisme og testikelkræft. Der findes ydermere også en lang række andre helbreds- og adfærdsmæssige fordele ved at få foretaget kastrering af hund.

De helbreds- og adfærdsmæssige fordele ved kastrering af hund er blandt andet:

  • Forbedring af genetikken: lider din hund af arvelige sygdomme såsom epilepsi, hofteledsdysplasi eller andre sygdomme, kan kastration af hund sikre, at dette ikke føres videre til næste generation.

  • Mindsket aggressivitet: kastrering af hund foretages nogle gange for at nedsætte aggressivitet mod andre hunde og mod mennesker. I nogle tilfælde har det god effekt, i andre tilfælde virker kastrationen nærmest modsat. Derfor er det væsentligt at du rådfører dig med os, hvis dette er årsagen til at du ønsker kastration af din hund. Ofte vil man i disse tilfælde forsøge med en kemisk kastration først.

  • Mindre strejfen rundt: kastration af hund fjerner hundens kønshormon og der med kønsdriften. Det betyder, at han vil ophøre med at strejfe og løbe efter tæver, når han er kastreret. Med andre ord falder han mere til ro og vil ikke strejfe og derved være til fare for sig selv og andre i trafikken.

  • Nedsat urinmarkering: Når hanhunden ikke er kastreret, letter han ben og snuser til omgivelserne ustandseligt. Når testosteron fjernes, nedsættes urinmarkerings frekvensen betydeligt og han vil også have betydelig mindre tendens til at være urenlig, altså tisse indenfor.

  • En øget koncentration: Da signalet fra kønshormonet fjernes ved kastrationen, vil hundens fokus på specifikke opgaver og dens koncentrationsevne i længere tid ad gangen forbedres. Netop derfor er alle service – og brugshunde ofte kastrerede - eller for tævernes vedkommende steriliserede, så de kan koncentrere sig 100 % om det, de skal anvendes til.

Kemisk kastration?

Hvorfor skal jeg vælge kemisk kastration? - Du kan vælge at kastrere din hund kemisk, hvis du er i tvivl om hvorvidt kastrering af hund er løsningen for din hanhund.  Hvordan virker kemisk kastration?  Medicinen frigiver en substans, som blokerer produktionen af kønshormonet testosteron i en periode, og som har samme effekt som en kirurgisk kastration. Selve injektionen er at sammenligne med en vaccination eller en chipmærkning og foretages uden bedøvelse. Implantatet nedbrydes langsomt og effekten forsvinder, hvorefter hunden opnår sit normale testosteronniveau igen.

Hvornår må man kastrere en hund

Det er muligt at få foretaget kastrering af hund, allerede når han er hvalp. Dette anbefaler vi dog ikke hos os i Dyrlægehuset Arken. Vent til han er kønsmoden og så kan vi sammen tage snakken om, hvorvidt det er en god løsning for jer.

Hvad koster kastration af hund?

Prisen for kastrering af hund varierer fra hund til hund alt efter hundens størrelse. Hos os ligger prisen et sted imellem 2.344-3.530 kr. Prisen inkluderer forundersøgelsen, skånsom og tilpasset narkose, optimal smertebehandling og omsorgsfuld behandling også når han vågner op i fremmede omgivelser. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for nærmere info herom. Du er også velkommen til at kontakte os for rådgivning om kastrering af hund, såvel som hvis du søger en dygtig dyrlæge i nærheden af Humlebæk og Espergærde.

Vi er faglige nørder Som professionelle behandlere er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler os selv og vor viden

Dette gør vi for, at vi konstant kan tilbyde den bedste behandling af sygdom og den optimale forebyggelse af sygdomme og komplikationer. 

Vores autoriserede veterinær sygeplejerske, Lisa er lige blevet færdig med sin overbygning som anæstesi sygeplejerskee. 

Alle vore bedøvelses forløb bliver tilpasset den enkelte patient, hvorunder der tages hensyn til race, alder, tilstedeværelsen af kroniske sygdomme, bedøvelsens varighed og indgrebets omfang. Vi fører detaljerede bedøvelses-journaler, så vi altid kan slå op og se, hvad vi brugte sidst og hvorledes forløbet var.

Med Lisas nye viden bliver vi endnu skarpere og opdaterede på nye midler og metoder.