Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereKastration af hanhund

Kastrering af hund
Kastrering af hund

Hvis du ønsker, at vi skal kastrere din hund hos os i Arken Dyrlægehuset, så garanterer vi, at du og din hund får: 

  • en rolig og tryg oplevelse
  • individuel tilpasning for hver patient 
  • erfarne og sikre kirurger
  • imødekommende og kærlig ind -og udskrivning samt højt niveau af service og information.

Fordele ved kastrering af hanhund

En af de største fordele ved kastration af hund er, at du undgår uønskede hvalpe. Derudover kan kastrering af hund også være løsningen på sygdomme såsom forstørret prostata, kryptorchisme (tilbageholdt testikel) og testikelkræft. Der findes ydermere også en lang række andre helbreds- og adfærdsmæssige fordele ved at få foretaget kastrering af hund.

De helbreds- og adfærdsmæssige fordele ved kastrering af hanhund er blandt andet:

  • Forbedring af genetikken: lider din hund af arvelige sygdomme såsom epilepsi, hofteledsdysplasi eller andre sygdomme, kan kastration af din hund sikre, at dette ikke føres videre til næste generation.

  • Mindsket aggressivitet: kastrering af hund foretages nogle gange for at nedsætte aggressivitet mod andre hunde og mod mennesker. I nogle tilfælde har det god effekt, i andre tilfælde virker kastrationen nærmest modsat. Derfor er det væsentligt at du rådfører dig med os, hvis dette er årsagen til at du ønsker kastration af din hund. Ofte vil man i disse tilfælde forsøge med en kemisk kastration først.

  • Mindre strejfen rundt: kastration af hund fjerner hundens kønshormon og dermed også kønsdriften. Det betyder, at han vil ophøre med at strejfe og løbe efter tæver, når han er kastreret. Med andre ord falder han mere til ro og vil ikke strejfe og derved være til fare for sig selv og andre i trafikken.

  • Nedsat urinmarkering: Når hanhunden ikke er kastreret, letter han ben og snuser til omgivelserne ustandseligt. Når testosteron fjernes, nedsættes urinmarkerings frekvensen betydeligt og han vil også have betydelig mindre tendens til at være urenlig, altså tisse indenfor.

  • En øget koncentration: Da signalet fra kønshormonet fjernes ved kastrationen, vil hundens fokus på specifikke opgaver og dens koncentrationsevne i længere tid ad gangen forbedres. Netop derfor er alle service – og brugshunde ofte kastrerede - eller for tævernes vedkommende steriliserede, så de kan koncentrere sig 100 % om det, de skal anvendes til.

Kemisk kastration?

Hvorfor skal jeg vælge kemisk kastration? Du kan vælge at kastrere din hund kemisk, hvis du er i tvivl om hvorvidt kastrering af hund er løsningen for din hanhund. 

Hvordan virker kemisk kastration? Medicinen frigiver en substans, som blokerer produktionen af kønshormonet testosteron i en periode, og som har samme effekt som en kirurgisk kastration. Selve injektionen er at sammenligne med en vaccination eller en chipmærkning og foretages uden fuld bedøvelse. Implantatet nedbrydes langsomt og effekten forsvinder, hvorefter hunden opnår sit normale testosteronniveau igen.

Hvornår må man kastrere en hund

Vent til han er kønsmoden og så kan vi sammen tage snakken om, hvorvidt det er en god løsning for jer. Vi bestræber os altid på at finde den bedste løsning for den enkelte hund og familie. 

Hvad koster kastration af hanhund?

Prisen for kastrering af hanhund varierer fra hund til hund alt efter hundens størrelse. Hos os ligger prisen imellem 2.850-3937 kr.

Se vores priser her 

Prisen inkluderer forundersøgelsen, hæmatologisk analyse af blodbanens celler, skånsom og individuelt tilpasset narkose, optimal smertebehandling samt omsorgsfuld behandling også når han vågner op i fremmede omgivelser. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for nærmere info herom. Du er også velkommen til at kontakte os for rådgivning om kastrering af hund, såvel som hvis du søger en dygtig dyrlæge i nærheden af Humlebæk og Espergærde.

Ring til os Skriv til os

Sygeforsikring Spar penge på at tegne sygeforsikring via os

Du kan spare 25% på tegning af forsikring på din hvalp eller killing, hvis du samtidig er Vetplan kunde hos os.

VetPlan