Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereSterilisering af kat

Sterilisering af kat
Sterilisering af kat

På vores dyreklinik i Helsingør nær Humlebæk og Espergærde tilbyder vi blandt andet også sterilisering af kat.

Vore dygtige og erfarne dyrlæger lægger vægt på kvaliteten af deres arbejde og det udstyr, vi anvender, ligesom vi også har fokus på at drage den rette omsorg for vore patienter samt sørge for en åben og tæt kommunikation med dig under hele forløbet. På den måde kan vi nemlig sikre en god og tryg oplevelse for både dig og dit kæledyr og et så lidt stressfuldt ophold som muligt for din kat.

Hos Arken Dyrlægehuset foregår stereilisering af kat ambulant, dvs. at indgrebet foregår fra morgen til eftermiddag. Ved sterilisering af kat er katten altid i fuld narkose under indgrebet og vil kunne komme hjem igen, når hun er vågnet.

Fordelene ved sterilisering af kat

Der kan være mange grunde til at vælge at få foretaget sterilisering af kat; den væsentligste grund er at undgå at katten parrer sig med hankatte og derned bidrager til mængden af uønskede killinger. En ikke steriliseret hunkat vil komme i løbetid flere gange om året, hun vil strejfe og lede efter hankatte og dermed være mere udsat for bidsår, trafikuheld og andre skader. 

Vore dyrlæger har stor erfaring med neutralisering af katte og hunde, så hvad end det drejer sig om kastrering af kat eller sterilisering af kat, kan vi hjælpe. Vi gør meget ud af at give kattene et så lidt stressfuldt ophold som muligt, og derfor har de blandt andet også egen afdeling hos os.

Hvad indebærer sterilisering af kat?

Sterilisering af kat er et kirurgisk indgreb i fuld narkose. Indgrebet indebærer, at dyrlægen fjerner kattens livmoder og æggestokkene, hvorved katten ikke længere kommer i løbetid eller kan få killinger. 

Hvorfor skal min kat steriliseres ?

Sterilisering af kat gør ikke kun, at hunkatten ikke længere kommer i løbetid eller kan formere sig, men har også en række helbreds- og adfærdsmæssige fordele. For det første betyder den manglende løbetid, at du får en roligere kat, der ikke længere påvirkes af hormoner og derved heller ikke strejfer lige så meget omkring som før. 

Af helbredsmæssige fordele ved sterilisering af kat kan nævnes:

  • Reducering af risikoen for sygdomme som katte-aids og -leukæmi, der overføres ved seksuel kontakt
  • Reducere skader i form af bidsår, bylder og trafik skader, da den steriliserede hunkat ikke strejfer. 
  • Lavere risiko for udvikling af brystkræft
  • Katten kan nu ikke få livmoderbetændelse og den kan heller ikke få kræft i æggestokke og livmoder, da disse organger fjernes ved operationen
  • Længere levetid og bedre helbred generelt

Hvornår skal sterilisering af kat foretages?

Der kan foretages sterilisering af kat, fra den er 10-12 uger gammel, men det er efter vores mening meget tidligt. Her hos os i Dyrlægehuset Arken mener vi, at det bedste tidspunkt er, når hunkillingen er ca. 5 mdr. gammel; på dette tidspunkt er det sikkert at bedøve killingen og selve operationen ukompliceret.Ring til os Skriv til os

 

Sygeforsikring Spar penge på at tegne sygeforsikring via os

Du kan spare 25% på tegning af forsikring på din hvalp eller killing, hvis du samtidig er Vetplan kunde hos os.

VetPlan